HomeNieuwsGroei bij de Bitcoin automaten

Groei bij de Bitcoin automaten

Er werden in 2022 wereldwijd bijna 500 nieuwe Bitcoin-automaten per maand geïnstalleerd. Dit ondanks de cryptocrash. Uit nieuwe gegevens blijkt dat er in 2022 heel wat installaties geweest zijn van Bitcoin geldautomaten. Deze markt heeft doorheen het ganse jaar een gestage groei doorgemaakt.


Voorts is er een duidelijk contrast met de rest van de crypto-industrie en de financiële markten. Daar zag men de verliezen het hele jaar door zagen toenemen. Daarbij laten bevindingen van cryptosite BitStacker zien dat er elke maand gemiddeld bijna 500 nieuwe Bitcoin-automaten werden geïnstalleerd. Met op één na alle maanden positieve groeicijfers.


Terwijl industriereuzen als Crypto.com en Coinbase allemaal gedwongen werden tot grote ontslagen, hebben crypto ATM’s de afgelopen 12 maanden een groei van 25% gezien.
Vanaf oktober 2022 zijn er wereldwijd bijna 40.000 machines geïnstalleerd.


Wat is de aanleiding voor die groei?

De groei bij de Bitcoin automaten heeft verschillende oorzaken. Desondanks de aanhoudende cryptowinter kunnen ze toch positieve groeicijfers noteren.


Retailers zien een groeiende interesse onder consumenten om goederen en diensten te kunnen betalen met crypto.
Dit kan je ook terugvinden in het onderzoeksrapport.


“Over het algemeen lijkt er op korte termijn veel interesse te zijn om klanten toe te staan transacties te verrichten in cryptocurrency. Niet alleen in het verkooppunt, maar ook via gemakkelijk toegankelijke bitcoin- en crypto-automaten. Dit maakt het installeren van een geldautomaat binnen fysieke winkels en winkels aantrekkelijker voor veel winkeliers.”


De Verenigde staten was tot nu toe het land met de grootste vraag naar crypto-automaten. Ook buiten de VS is er nu sprake van groei.
Het meest opvallende is dat Spanje onlangs El Salvador is gepasseerd. Hierdoor kwam Spanje op de derde plaats in de lijst van landen met de meeste Bitcoin-automaten. Ze hoeven enkel nog de VS en Canada voor hen te laten.

Top 7 landen met meeste Bitcoin geldautomaten

  1. Verenigde Staten
  2. Canada
  3. Spanje
  4. El Salvador
  5. Zwitserland
  6. Polen
  7. Roemenie

Foto via PiggyBank op Unsplash

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,539.83
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,214.08
eos
EOS (EOS) $ 0.901547
cardano
Cardano (ADA) $ 0.494933
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.95
neo
NEO (NEO) $ 18.91
iota
IOTA (IOTA) $ 0.25293