HomeNieuwsGoogle Trends: Beleggers zijn 18x meer geïnteresseerd in het kopen van Bitcoin...

Google Trends: Beleggers zijn 18x meer geïnteresseerd in het kopen van Bitcoin dan Apple aandelen

Uit een recente studie blijkt dat beleggers 18 keer meer geïnteresseerd zijn in het kopen van Bitcoin dan in het kopen van Apple-aandelen.


Het door BitStacker samengestelde rapport verzamelde informatie van Google Trends over hoe mensen over de hele wereld zochten op trefwoorden met betrekking tot het kopen van Bitcoin, Apple, Tesla, Amazon en Microsoft aandelen.


De gegevens werden verzameld over de laatste 12 maanden, tussen 23 januari 2022 en 21 januari 2023.
De zoekpopulariteit van Bitcoin vastgesteld op Google Trends.


Tijdens de opgegeven tijdsperiode genoot Bitcoin de grootste populariteit in vergelijking met andere activa zoals aandelen voor Tesla, Amazon, Microsoft en Apple.
De gemiddelde Google Trends-score van 55 voor de cryptomunt was 6,88 keer hoger dan de volgende term op de lijst, namelijk “TSLA kopen”, die slechts een score van 8 haalde.

Elders scoorde Amazon vijf, Microsoft vier en Apple slechts drie in termen van Google-zoekopdrachten. Dit was een score die 18,33 keer lager was dan die van Bitcoin.

Het rapport onthulde ook enkele interessante verbanden tussen de internetzoekopdrachten van mensen en het rendement van de activa in 2023 tot nu toe. Bitcoin overtrof opnieuw de tech-aandelen, omdat het een rendement van 38,57% heeft behaald in het jaar tot nu toe, vergeleken met slechts 15,77% voor Amazon, het volgende merk op de lijst.

Kris Lucas, analist bij BitStacker.com, zei:
“Cryptocurrencies leden een moeilijk jaar in 2022. Met meerdere faillissementen en hacks in de cryptocurrency sector, zorgde het voor negatieve vooruitzichten voor alle grote cryptomunten zoals Bitcoin. Maar met een toename van Google-zoekopdrachten naar Bitcoin lijkt het erop dat de oorspronkelijke cryptocurrency weer een nieuw soort digitaal goud kan worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,258.22
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,492.70
eos
EOS (EOS) $ 0.566906
cardano
Cardano (ADA) $ 0.386629
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.11
neo
NEO (NEO) $ 11.31
iota
IOTA (IOTA) $ 0.175227