HomeNieuwsBitcoin mining verbruikt minder elektriciteit dan koelkasten en tv's in de VS.

Bitcoin mining verbruikt minder elektriciteit dan koelkasten en tv’s in de VS.

Uit een recent rapport blijkt dat het delven van Bitcoin minder elektriciteit verbruikt dan alle koelkasten en televisies in de VS.
Uit het rapport van BitStacker blijkt ook dat Bitcoin-mijnbouw tot 19 keer minder energie verbruikt dan airconditioning, en minder elektriciteit verbruikt dan diverse industriële activiteiten zoals chemische productie en de winning van edele metalen.


De studie was gebaseerd op schattingen van het energieverbruik door het Cambridge Centre for Alternative Finance, en toont aan dat Bitcoin-mijnbouw niet zo energie-intensief is als een reeks huishoudelijke producten en industriële activiteiten.

Perceptie brengen voor grootverbruikers?


Impact op de perceptie van het energieverbruik van Bitcoin
Volgens de laatste beschikbare gegevens zou Bitcoin-mijnbouw 116 TWh per jaar hebben verbruikt, wat slechts een fractie is van de 2.199 TWh die airconditioning in dezelfde periode verbruikt. Het energieverbruik van koelkasten en televisies in de VS bedroeg 164 TWh, wat opnieuw meer is dan de hoeveelheid elektriciteit die wordt verbruikt bij het delven van Bitcoin.


Het delven van cryptocurrency was ook veel minder energie-intensief dan verschillende grote industriële activiteiten zoals de productie van chemicaliën, ijzer en staal, en papier en pulp.

De cryptocurrency gebruikte ook minder energie om te delven in vergelijking met het delven van edele metalen zoals koper en goud.


Kris Lucas, analist van BitStacker.com zei:


“Bitcoin mining heeft een negatieve reputatie opgebouwd omdat het een schadelijke invloed heeft op het milieu. Deze studie heeft echter aangetoond dat Bitcoin-mijnbouw slechts een fractie van de energie verbruikt in vergelijking met diverse industriële sectoren en huishoudelijke apparaten. Dit toont aan dat niet alleen Bitcoin-miners een inspanning moeten leveren om de milieu-impact van hun activiteiten te minimaliseren.

Image by wirestock on Freepik

Proof of work blijft nog steeds vervuilend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,115.98
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,506.35
eos
EOS (EOS) $ 0.612002
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440513
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.61
neo
NEO (NEO) $ 11.78
iota
IOTA (IOTA) $ 0.17618