HomeNieuwsBitvavo werkt samen met Blockpit om belastingrapporten gemakkelijk in te dienen

Bitvavo werkt samen met Blockpit om belastingrapporten gemakkelijk in te dienen

Via Blockpit kunnen Belgische klanten van Bitvavo gemakkelijk hun digitale valuta toevoegen aan hun belastingaangifte

Bitvavo, het grootste cryptohandelsplatform van de Benelux, kondigt vandaag een samenwerking aan met Blockpit, Europese marktleider op het vlak van belastingrapporten voor digitale valuta. Dankzij de technologie van Blockpit kunnen de Belgische gebruikers van Bitvavo vanaf nu gemakkelijk een belastingrapport van al hun digitale munteenheden importeren en meteen indienen bij de belastingdienst

Lokale belastingkaders

Blockpit werkt samen met het adviesbureau KPMG om steeds aan de lokale wetgeving te voldoen. De belastingkaders worden voortdurend bijgewerkt zodat de rapporten zijn aangepast aan het land waar de gebruiker zijn belastingen betaalt. De belastingrapporten zijn beschikbaar in onder andere Duitsland, Nederland, Spanje, Frankrijk en België.

Cryptobelasting in België

De wettelijke regels rond cryptobelasting lijken op het eerste zicht complex, maar hoeven dat niet te zijn. Daarom slaat Bitvavo de handen in elkaar met Blockpit. Bitvavo wil digitale valuta toegankelijk maken voor iedereen en de belastingaangifte voor al haar gebruikers zo laagdrempelig mogelijk maken.

In België worden particulieren die niet investeren voor de lange termijn beschouwd als traders. Zij zijn onderhevig aan een vermogenswinstbelasting van 33%. Deze wordt berekend op basis van het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs van de digitale munt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,911.93
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.72
eos
EOS (EOS) $ 0.814092
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482398
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.52
neo
NEO (NEO) $ 15.55
iota
IOTA (IOTA) $ 0.21666