HomeNieuwsHistorische uitspraak in Frankrijk over Bitcoin. Toonaangevende Cryptocurrencies zijn immateriële activa net...

Historische uitspraak in Frankrijk over Bitcoin. Toonaangevende Cryptocurrencies zijn immateriële activa net zoals geld!

Bitcoin erkenning gaat verder – Deze keer gebeurt het via van de Franse handelsrechtbank van Nanterre. De rechtbank oordeelde dat de grootste cryptocurrencies een “fungibel immaterieel goed” is, vergelijkbaar met geld.

In 2014 leende Paymium, een Frans uitwisselingsplatform, 1.000 Bitcoins (ter waarde van 9,1 miljoen dollar op het moment van dit schrijven) uit aan een Engelse alternatieve beleggingsmaatschappij BitSpread.

Echter, na de Bitcoin hard-fork van augustus 2017 die uiteindelijk Bitcoin Cash creëerde, kreeg BitSpread ook 1.000 BCH in handen. De twee entiteiten konden niet beslissen wie de wettelijke rechten op de $350.000 aan Bitcoin Cash-munten had, dus gingen ze het geschil voor de rechter brengen.

Voordat de rechtbank een uitspraak kon uitsluiten, moest ze de juridische aard van Bitcoin vaststellen. Zoals een lokaal rapport onlangs aangaf, besloot de rechtbank uiteindelijk dat de primaire cryptocurrency een fungibel immaterieel goed is. Het plaatste het in dezelfde categorie als FIAT-valuta als een uitwisselbaar maar niet individualiseerbaar goed.

Over deze kwestie sprak Huberd de Vauplane, van advocatenkantoor Kramer & Levin. Hij schetste dat deze beslissing een aanzienlijke positieve invloed zou kunnen hebben op de hele crypto-markt:

Bitcoin bestempeld als geld door franse rechtbank

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,887.92
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.89
eos
EOS (EOS) $ 0.813416
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482674
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.51
neo
NEO (NEO) $ 15.52
iota
IOTA (IOTA) $ 0.216175