HomeNieuwsLedger, producent van hardware wallets geeft een waarschuwing over Crypto stelende Google...

Ledger, producent van hardware wallets geeft een waarschuwing over Crypto stelende Google Chrome extensie

Cryptocurrency hardware wallet fabrikant Ledger heeft een waarschuwing gegeven aan gebruikers over een nieuwe phishing aanval met behulp van een extensie in Google Chrome.

Volgens een tweet heeft Ledger gebruikers gewaarschuwd voor een frauduleuze Chrome-extensie die gebruikers vraagt hun 24-woord-herstelzin in te voeren. De tweet herinnert hun klanten eraan dat ze hun herstelzin nooit mogen delen of moeten invoeren in een apparaat met internetverbinding.

De crypto stelende extensie misbruikt de naam The ledger door The ledger Live als naam te gebruiken

De aanval werd voor het eerst gemeld door Catalin Cimpanu, een cybersecurity reporter voor business technology outlet ZDNet. De frauduleuze Chrome extensie, genaamd Ledger Live, bootst de mobiele en desktop applicatie Ledger Live na waarmee klanten hun hardware portemonnee kunnen synchroniseren met een beveiligd apparaat.

Eenmaal geïnstalleerd, worden gebruikers gevraagd om hun 24-woords beveiligingszin in te voeren in de extensie, die de gegevens verzamelt via een Google-formulier. Aanvallers kunnen dan de herstelzin gebruiken om toegang te krijgen tot de grootboekportemonnee van een gebruiker en het geld te “recupereren” naar een andere rekening.

Terwijl de extensie is verwijderd uit de Google Chrome Web Store, beweert het ZDNet-rapport dat het minstens 120 keer is gedownload.

De crypto stelende extensie misbruikt de naam The ledger door The ledger Live als naam te gebruiken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,911.93
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.72
eos
EOS (EOS) $ 0.814092
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482398
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.52
neo
NEO (NEO) $ 15.55
iota
IOTA (IOTA) $ 0.21666