Home Nieuws Unibright brengt project met Blockchain-gebaseerde hernieuwbare energiehandel in Duitsland

Unibright brengt project met Blockchain-gebaseerde hernieuwbare energiehandel in Duitsland

Op 9 maart kondigde de leverancier van blockchain-technologie Unibright (UBT) een partnerschap aan met de Duitse start-up Wasserkraft Mittelrhein om het Unibright Framework te gebruiken om de gedecentraliseerde handel in duurzame energie te faciliteren.

De samenwerking zorgt ervoor dat het bedrijf zich aansluit bij Wasserkraft Mittelrhein om de handel, monitoring en gegevensanalyse van duurzame energie die door gedecentraliseerde energiecentrales met behulp van het Unibright Framework wordt geproduceerd, te vergemakkelijken.

Unibright stelt een “smart grid”-systeem voor, waarbij ongelijksoortige kleine elektriciteitsproducenten rechtstreeks in contact komen met energieverbruikers via de blockchain.

Wasserkraft Mittelrhein is een innovatieve kracht die gericht is op het opwekken van duurzame energie met behulp van hydro-elektrische boeien. De”power-boeien”, wegen naar verluidt meer dan zeven ton en zijn meer dan 36 voet lang. De boeien wekken voldoende elektriciteit op uit de stroom van een rivier om 100 huishoudens per jaar van stroom te voorzien.

Unibright zal Wasserkraft Mittelrhein voorzien van blockchain-technologie voor de huidige fase van zijn ‘Project Stromboje’ – waarbij 16 boeien worden geĆÆnstalleerd om jaarlijks ongeveer 6,4 miljoen kilowattuur aan elektriciteit op te wekken.

Wasserkraft beweert dat het in staat zal zijn om 1.000 huishoudens van stroom te voorzien en tegelijkertijd 6.000 ton aan broeikasgassen te besparen die door middel van kolengestookte centrales per jaar zouden worden opgewekt.

Unibright zal worden gebruikt voor smart-contracts (slimme contracten) en integratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populairste posts

BlackRock introduceert Blockchain ETF in Europa

Wanneer grote spelers zoals blackrock iets lanceren is er meestal heel wat aandacht. Dit is nu ook het geval. De ETF richt...

Coinmerce geeft reis weg naar het WK in Qatar

Deze actie moesten we in de kijker zetten! Het Nederlandse platform Coinmerce, geeft namelijk 2x een reis voor 2 personen weg naar...

Helium community kiest voor Solana

Helium kiest solana! Het Helium-netwerk is klaar om op de Solana-blockchain te ontplooien. Dit komt omdat 81% van de community heeft...

Wat is een Ledger “Crypto”

Het verwijst naar het openbare grootboek van transacties die op de blockchain zijn vastgelegd. Simpelweg noemt men dit dus grootboek of...
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 19,288.23
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,313.69
eos
EOS (EOS) $ 1.20
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430427
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 27.43
neo
NEO (NEO) $ 8.77
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.293675