HomeNieuwsReview: de Exodus crypto wallet

Review: de Exodus crypto wallet

De Exodus wallet is een desktop-client of software portemonnee ‘wallet’ die gebruikers in staat stelt om op blockchain gebaseerde activa op te slaan. Je kan in de wallet ook cryptocurrencies uitwisselen o.w.v een ingebouwde exchange .Het project bestaat al enkele jaren en werd in 2016 gelanceerd!

Bezoek de Exodus website.

Het project heeft echter snel aan populariteit gewonnen door zijn veelzijdige ontwerp. Het toont de real-time waarde van digitale activa (cruptocurrencies) door middel van grote live-grafieken. Daarnaast stelt de Exodus Wallet gebruikers in staat om hun portefeuille te personaliseren door thema’s, achtergrondkleur en andere functies aan te passen aan hun stijl en voorkeur.

Exodus is een multi-asset cryptocurrency wallet omdat het meer dan 100 munten ondersteunt (momenteel 113) . Het heeft een eenvoudige interface die comfortabel kan worden gebruikt. Het is zelfs verstaanbaar voor beginnende traders. Met behulp van de geïntegreerde Exodus Exchange, kunt u geen cryptocurrency’s kopen/verkopen met behulp van fiat valuta. Je kan wel wisselen tussen verschillende cryptocurrencies.

Exodus exchange functionaliteit via https://www.exodus.io/

Exodus wordt niet beschouwd als de beste optie om grote hoeveelheden cryptocurrency op te slaan. Denk hiervoor liever aan een hardware wallet. Security blijft een issue! Daarom raadt Exodus zijn gebruikers aan om eveneens te kiezen voor een hardware wallet zoals Trezor, KeepKey of Ledger voor het opslaan van grote hoeveelheden cryptocurrencies.

Het biedt geen geavanceerde beveiligingsfuncties om je activa te beschermen. Ze bieden je enkel een herstelzin en een wachtwoord. Aangezien het geen informatie van de gebruiker opslaat zoals prive-sleutels of wachtwoorden is het de verantwoordelijkheid van de gebruiker om zijn eigen geld te beschermen.

Wat Exodus mist aan beveiliging, blinkt uit in gebruiksgemak.

Voor een volledig overzicht van de beschikbare cryptocurrencies ga ja naar -> hier
Hier kan je per cryptocurrency bekijken wat de verschillende opslagmogelijkheden zijn. Je kan er tevens zien wat de status per coin is in de Exodus app.

Connectiviteit:

Aangezien Exodus een software wallet is, heb je geen extra hardware nodig om dezete gebruiken op je computer. Het enige wat je dient te doen is de desktop client downloaden en installeren. Exodus wallet werkt op Windows, Linux en Mac

De wallet Installeren:

Om te starten moet je de software downloaden en installeren. Afhankelijk van je OS (Windows/Linux/Mac), moet je de juiste versie kiezen.

Je dubbelklikt op de installatie file en enkele seconden later is Exodus geinstalleerd en beschikbaar via een icoon op je desktop, echt kinderspel!

Aangezien de Exodus-portemonnee een software-portemonnee is die op je computer is geïnstalleerd, hoef je geen account aan te maken. De enige manier om te beginnen met het gebruiken van Exodus is om een kleine hoeveelheid cryptocurrency zoals bvb Bitcoin op de wallet te storten. Exodus zal pas na je eerste storting de 12-woord herstel-zin laten zien.

Veiligheid

Exodus wallet geeft je de volledige controle over je cryptocurrencies. Hey is daarom ook je eigen verantwoordelijkheid om je account te beschermen door het creëren van sterke wachtwoorden en het veilig houden van het herstel zin.

Net als iedere andere web wallet is Exodus ook kwetsbaar voor aanvallen van hackers, aangezien de veiligheid van de portemonnee gelijk is aan die van de computer waarop het is opgeslagen. Als uw computer wordt aangevallen door malware, virussen of andere kwaadaardige software, dan is uw portemonnee niet langer veilig.

Gebruik een hardware wallet

Het is dus ook aan te raden om hardware-wallers zoals Ledger of de Trezor (of binnenkort NGRAVE ZERO) te gebruiken in geval van opslag van grote hoeveelheden cryptocurrencies. Voor kleinere transacties is Exodus echter een goede wallet, omdat het een groot aantal cryptocurrencies ondersteunt.

Exodus heeft een gedetailleerde gids over hoe u uw geld veilig kunt bewaren. Het is ten zeerste aanbevolen voor u om dit te doen: Lees hiervoor hun FAQ pagina.

Conclusie.

Zeker het proberen waard.

Deze Exodus wallet is makkelijk toegankelijk op verschillende OS en systemen en over het algemeen veilig. Veel is afhankelijk van de staat van je eigen computer systeem/Smartphone. Ze raden het gebruik van een hardware wallet aan en hameren er op dat je daardoor extra inzet op veiligheid.
Er zit een recovery mode in voor het geval je je wachtworrd vergeten bent.
Wel jammer dat er nog geen 2FA authenticatie toegevoegd is, dit zou de veiligheid enkel maar ten goede kunnen komen.

Meer weten of zelf aan de slag gaan?

Bezoek Exodus: https://www.exodus.io/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,167.19
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,483.80
eos
EOS (EOS) $ 0.564953
cardano
Cardano (ADA) $ 0.386321
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.00
neo
NEO (NEO) $ 11.26
iota
IOTA (IOTA) $ 0.175017